1

Παρακολουθήστε ζωντανά από το Δημαρχείο Βόλου στις 5.30 μ.μ. την ενημερωτική εκδήλωση – ημερίδα για την προοπτική κατασκευής και λειτουργίας εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων από το Δήμο Βόλου.

 

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συνέντευξη Τύπου του Αχιλλέα Μπέου

 

Εκατοντάδες πολιτών παραβρέθηκαν σήμερα το απόγευμα στην εκδήλωση της πλειοψηφούσας παράταξης στον Δήμο Βόλου «Νέας Εποχής- Νέας Δυναμικής», με επικεφαλής τον αιρετό Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο.

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του «Ξενία» Βόλου πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της παράταξης, την οποία ευλόγησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος και παρέστηκαν Δήμαρχοι του Νομού, εκπρόσωποι πολλών επαγγελματικών κλάδων και φορέων, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Χαιρετίζοντας τους παρευρισκόμενους ο  Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος τόνισε τα εξής:

Φίλες και φίλοι

Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζω σήμερα εδώ, στην καθιερωμένη πια εκδήλωση για την κοπή της πίτας της παράταξης μας

Και με μεγαλύτερη χαρά διαπιστώνω ότι φέτος είμαστε περισσότεροι από ποτέ.

Γι αυτό και σας ευχαριστώ από την καρδιά μου

Αυτές τι μέρες γίνονται πολλές αντίστοιχες εκδηλώσεις. Και είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι. Αξιωματούχοι, εκπρόσωποι, αντιπρόσωποι.

Εδώ σήμερα είμαστε εμείς οι πολίτες, ο λαός του Βόλου

Όλοι εμείς που μοιραζόμαστε έγνοιες, ανησυχίες και πάνω από όλα την αγάπη μας για την πόλη και τον αγώνα για το μέλλον της, που είναι και το μέλλον των παιδιών μας.

Που παλεύουμε για ένα άλλο Βόλο, φωτεινό, όμορφο μαγικό και όχι γκρίζο και μίζερο σαν αυτόν που μας παρέδωσαν

Αυτός μας ξεχώρισε και πάντα θα μας διακρίνει από τα οργανωμένα συμφέροντα, τις κλίκες και τις ομαδούλες που δουλεύουν με ιδιοτέλεια και δολιότητα.

Τους βλέπετε. Ήδη άρχισαν τις επαφές και τις διαβουλεύσεις. Δήθεν για το καλό της πόλης λένε. Για να γυρίσουν στην εξουσία που την ξέρουν, τους έζησε δεκαετίες και τώρα τους λείπει. Πολύ.

Βέβαια στο τέλος οι πολίτες θα γελάνε με τα γνωστά τους μαλλιοτραβήγματα για το ποιος θα πάρει την πολυθρόνα. Όχι την καρέκλα. Γιατί αυτό είναι το μόνο που τους ενδιαφέρει. Σίγουρα όχι η πόλη και οι ανάγκες της.

Το έχουμε δει τόσες φορές το έργο. Το έχουμε, όλοι μας, σιχαθεί.

Εχουν μείνει δεκαετίες πριν, που κορόιδευαν τον κόσμο. Όμως οι εποχές αυτές πέρασαν, οι πολίτες ξύπνησαν και δεν χειραγωγούνται

Φίλες και φίλοι

Το 2018 ελπίζουμε, και δουλεύουμε καθημερινά γι αυτό, θα είναι η κορύφωση της μεγάλης προσπάθειας που ξεκινήσαμε να αλλάξουμε την εικόνα και τη λειτουργία της πόλης.

Και που όπως όλοι βλέπετε στην καθημερινή σας ζωή προχωρούμε με καλά αποτελέσματα.

Τα μεγάλα έργα ξεκίνησαν ή ξεκινούν άμεσα. Οι καθυστερήσεις όπως όλοι ξέρουν οφείλονται σε πολλές αιτίες, που δεν είχαν να κάνουν με τη δική μας θέληση.

Από τους γνωστούς ρουφιάνους – υπονομευτές, από τα τσιράκια του σάπιου συστήματος σε καίριες θέσεις μέχρι σε αντικειμενικές δυσκολίες από την οικονομική δυσπραγία και την γραφειοκρατία που καθυστέρησαν το άνοιγμα πολύτιμων εργαλείων, όπως το ΕΣΠΑ.

Όλα όμως ξεπεράστηκαν. Και τώρα προχωρούμε με ορμή και αποφασιστικότητα να πραγματοποιήσουμε το σχεδιασμό μας.

 

Φίλες και φίλοι

Όπως συνηθίζω να λέω πρώτα απ’ όλα Υγεία να έχουμε.

Και σας διαβεβαιώνω και πάλι  ότι μαζί και του χρόνου, και μέχρι το 2024 και δεν ξέρω ακόμα πόσα χρόνια μετά, εδώ θα κόβουμε την πίτα σαν Δημοτική Αρχή του Βόλου.

Ολοι μαζί για το Βόλο που αγαπάμε για το Βόλο που ονειρευόμαστε.

Εύχομαι να είναι το 2018 για όλο τον κόσμο αλλά και για τον καθένα και τη καθεμία από εσάς ξεχωριστά ένα χρόνος γεμάτος δύναμη, δημιουργικότητα και προκοπή και βέβαια πάνω από όλα με Υγεία και Ειρήνη.

Εκεί βρέθηκαν στελέχη της δημοτικής παράταξης, σύσσωμη η δημοτική αρχή Βόλου, φίλοι και συνεργάτες, αλλά και πολιτικά πρόσωπα όπως η πρώην Υφυπουργός Ζέττα Μακρή και οι πολιτευτές της ΝΔ Σάκης Κοκκίνης και Έλενα Αντωνοπούλου, ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης κ.α.
Την πίτα ευλόγησε ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος. Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή ευχών, το μοίρασμα των κομματιών της βασιλόπιτας, αλλά και διανομή ημερολογίων – ατζεντών από την παράταξη του κ. Μπέου, δώρο που εντυπωσίασε και έγινε ανάρπαστο!

Σήμερα, Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, σε εκδήλωση στο ΞΕΝΙΑ του Βόλου η πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» του Δημάρχου Αχιλλέα Μπέου κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίττα της και καλεί τους πολίτες να γιορτάσουν μαζί της

Από το Δήμο Βόλου σχετικά με την «παρέμβαση» πράσινων της Ευρωβουλής για το θέμα της Καραμπατζάκη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Διάσημη ανά την Ευρώπη έγινε η οδός Καραμπατζάκη, και για να είμαστε ακριβέστεροι το τμήμα της που ορίζεται από μερικές εκατοντάδες τετραγωνικά δημόσιου χώρου, που έγιναν προσωπικές αυλές και πάρκινγκ μιας ομάδας προνομιούχων συμπολιτών. Τούτο μαρτυρεί η «παρέμβαση» κάποιων εκπροσώπων του Ευρωκοινοβουλίου, που πιστοί, προφανώς, στη ρήση «μάθανε ότι…, πλάκωσαν και οι «πράσινοι»» παραγγέλλουν στην κυβέρνηση τις επιθυμίες τους και απαιτούν να γίνουν αποδεκτές.

Βέβαια τα γνωστά πολιτικά καρτούνς από τον Βόλο, που τους έβαλαν, είναι αδύνατον να λειτουργήσουν έστω και μια φορά χωρίς να γίνονται περίγελος, γι αυτό και η νέα τους απόπειρα δεν είναι παρά ένα φιάσκο. Εκτός κι αν οι περίφημοι αυτοί «πράσινοι» και οι εν Βόλω διαβιούντες εταίροι τους – εργολάβοι, αμφισβητούν την κυριαρχία της Ελληνικής Δημοκρατίας και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, στην οποία οι ίδιοι έχουν προσφύγει (!) και δεν υπολογίζουν την απόφασή της, υποκαθιστώντας την από την φίλα, προφανώς, προσκείμενη κυβέρνηση.

Επειδή, όμως, πέραν της γραφικότητας πρασίνων, ροζ και λοιπών εμπριμέ και εγχρώμων τύπων της κοινωνίας, η Δημοκρατία σε αυτό τον τόπο ακόμα λειτουργεί, ακόμη και με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα τους συνιστούσαμε λίγη ακόμα υπομονή και εμείς θα τους καλέσουμε, ως επίτιμους προσκεκλημένους μάλιστα, στα εγκαίνια του έργου, για να το απολαύσουν μαζί με τις χιλιάδες των συμπολιτών μας, που δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και το περιμένουν για να αναβαθμιστεί η ποιότητα της ζωής τους. Επιτέλους τα κυβενρητικά στελέχη ας μαζέψουν όλους αυτούς τους γραφικούς της πολιτικής, που αρέσκονται να αυτοπροσδιορίζονται και σαν προοδευτικοί, και ας τους εξηγήσουν ότι στη Δημοκρατία αποφασίζουν οι πλειοψηφίες και όχι οι μειοψηφίες και το αντίθετο συμβαίνει μόνο σε φασιστικά καθεστώτα. Και να ξέρουν ότι στο Βόλο η Δημοτική Αρχή είναι εκείνη που παίρνει τις αποφάσεις με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών, προς τους οποίους και μόνο, άλλωστε, λογοδοτεί.

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου

Παρακολουθήστε ζωντανά στις 12.30 μ.μ. τη συνέντευξη Τύπου του κ. Αχιλλέα Μπέου

Από το Δήμο Βόλου σε απάντηση ανακοίνωση της «Επιλογής Ευθύνης» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση!

Τα πολιτικά ναυάγια που συγκροτούν την κατ’ ευφημισμόν αποκαλούμενη και «Επιλογή Ευθύνης» συνεχίζουν να προκαλούν την κοινή λογική, στην προσπάθειά τους να υπονομεύσουν και να ακυρώσουν το έργο της Δημοτικής μας Αρχής.

Τελευταίο τους κατόρθωμα η άκριτη και προκλητική συμπαράταξή τους με τις ενέργειες ενός διορισμένου Δασάρχη, πρώην συνοδοιπόρου και συντρόφου τους, που με τρόπο εντελώς αντιδημοκρατικό ακυρώνει αποφάσεις του ανώτατου πολιτικού οργάνου της πόλης για να εξυπηρετήσει τις επιθυμίες των νέων του συντρόφων.

Η στάση τους δήθεν υπέρ της νομιμότητας δεν μας εξηγεί τους λόγους γιατί ο Δασάρχης τάσσεται κατά μιας απόφασης που πέρυσι κρίθηκε ως νόμιμη από την επιτροπή του άρθρου 152 (που κρίνει τις δικές του αποφάσεις) και εν τέλει, με βάση την κοινή πάντα λογική, γιατί προσπαθούν να θολώσουν την λαμπερή εικόνα της πόλης και να χαλάσουν το γιορταστικό κλίμα επιχειρώντας να εμφανίσουν τη Δημοτική Αρχή ως παρανομούσα και αναγνωρίζοντας το δικαίωμα σε ένα διορισμένο υπάλληλο να καταργεί ετσιθελικά την αρχή που εκφράζει με τρόπο απόλυτα δημοκρατικό την βούληση της πόλης.

Η αλήθεια είναι ότι η μέχρι τώρα παρουσία μας αποβαίνει καταλυτική για τη δική τους ανυπαρξία, όλα αυτά τα χρόνια, και τους εκθέτει περαιτέρω στα μάτια των πολιτών. Όμως αυτός δεν είναι λόγος, έστω και ελάχιστα δικαιολογημένος, για να μάχονται τα συμφέροντα της πόλης και να επιχειρούν να στερήσουν από τους πολίτες αυτά που δικαιούνται και που οι ίδιοι στάθηκαν παταγωδώς ανίκανοι να τους τα δώσουν.

Σε ό,τι αφορά την «βούλησή» τους να μην «παίξουν το ρόλο του κομπάρσου στα κακοστημένα σόου μας», τους κατανοούμε και τους δικαιολογούμε. Είναι ήδη πολύ βασανιστικός και επώδυνος ο ρόλος του κομπάρσου που τους επιφύλαξαν με τρόπο ατιμωτικό και ταπεινωτικό οι ίδιοι πολίτες για να μπορέσουν να ασκήσουν και άλλο. Πάντως υπάρχει πολύς χρόνος ακόμα να αναθεωρήσουν αν τελικά θελήσουν κάποιο ρόλο για τις γιορτές. Μικροί και μεγάλοι ενθουσιάζονται με τα διάφορα καρτουνς που κυκλοφορούν στην πόλη. Ας δείξουν, τουλάχιστον, ένα εθελοντισμό.

Παρακολουθείστε live από εδώ την τελετή έναρξης των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου.

Σελίδα 1 από 128